Weetjes !


Waarom alpenstreek?

De biologische en Ecologische eisen in deze streek is nog strenger geregeld dan de “normale “  EU – eisen. Verder liggen ze hier al jaren vooro;p met biologische teelt. 

Hier wordt dus echt/ puur/ biologisch/met ervaring geteelt en vee gehouden.
Ook de rest verwerking van afval is duurzaam geregeld.

Moedige beslissingen worden altijd beloond! Met de moed tot natuurlijke herkomst, naar kwaliteit en naar regionale produkten maken we met for food lovers de natuurlijke herkomst tot proeven.

Het leven wordt onpersoonlijker en hectischer met onze digitale wereld en het moeten presteren. In de winkel van for food lovers brengen wij het genieten weer onder de aandacht en laten de  zintuigen weer werken. Zien, proeven, ruiken, voelen en beleven hoe we nog kunnen genieten van de (h)eerlijke pure lekkernijen die onze regio en Alpenstreek te bieden heeft. 
De winkel straalt een warme, ouderwetse sfeer uit met veel oud hout maar toch ook met moderne onderdelen waarin u als klant  zich op het gemak zult voelen en kunt genieten en proeven van de aangeboden producten.

Houdt u ook zo van producten die met veel passie en vakmanschap zijn gemaakt, die hun authentieke smaak hebben behouden en waarin de natuurlijke ingrediënten de boventoon voeren zonder toevoegingen.
Laat u dan eens door ons verrassen door één van onze ambachtelijke, (h)eerlijke  for food lovers -label producten!
Wij maken op ambachtelijke wijze  in onze open winkelkeuken al onze produkten voor
ons eigen label “for food lovers” bijvoorbeeld:confitures, dressings, mayonaises, compotes, geleien, rillettes, paté's, sauzen,soepen, dinerbrood

Wij bereiden ook op ambachtelijke wijze een diversiteit aan patisserie en desserts 
en ook ons eigen gebakken “dinerbroodje”.
Verder hebben wij bon bons gevult met ingredienten uit de regio en hebben wij een topselectie bonbons uit de Alpen met bijzondere combinaties.

We hebben horecaleveranciers die dagelijks voor ons de mooiste regionale producten leveren. Van gevogelte, wild, vlees, groente tot dagelijkse aanvoer van verse vis, schaal en schelpdieren.

We bieden ook  allerlei artikelen en producten aan om cadeau te geven of om zelf van te genieten. Met het genieten bedoelen we onze food producten. 
De cadeau artikelen en dingen voor te koken, voor huis en living zijn ook door ons geselecteerd en komen vooornamelijk uit de Alpenstreek. Waar veel handgemaakt van is waardoor men een uniek geschenk heeft. Te denken is aan het uitgesneden houtwerk tot emaille borden aan toe.

Hiervan kunnen wij een combinatie maken en een leuk geschenkpakket samenstellen voor u op maat.

 

Al deze producten zijn in onze winkel te koop.
Maar omdat er zoveel mogelijk gestreefd wordt naar dagverse producten is het altijd verstandiger om op voorhand te bestellen. 

Versheid is bij ons van groot belang.
Daarom adviseren wij om produkten vanuit de winkelkeuken tot drie dagen en niet langer te bewaren om teleurstellingen over de kwaliteit te verkomen.

Sommige producten maken we ter plekke klaar in onze winkelkeuken
We willen het geduld van onze klanten niet teveel op de proef stellen.
Mocht het toch iets langer duren, vragen we om begrip

Zeevis.

 Wij hebben in de winkel een beperkt aanbod aan verse vis liggen.  Op vrijdag hebben we een wat groter assortiment. Echter kunnen wij dagelijks voor U verse vis van de visafslag in Yrseke bestellen. 
Als U voor 17.00 besteld hebben we het de dag erna voor U in huis. Verser kan niet. U kunt vis bestellen van A t/m Z. alles is mogelijk. Ook doen wij dan graag het "voorwerk" voor U mocht u niet handig zijn in het prepareren hiervan.

Duurzaam en verantwoord.
Duurzaam en lekker gaan hand in hand. Vandaar dat veel van onze vissoorten MSC en ASC gecertificeerd zijn; een keurmerk voor duurzaam gevangen en verantwoord gekweekte vis-, schaal- en schelpdieren.  

Versheid is bij ons van groot belang.
Daarom adviseren wij om kant en klaar gerechten vanuit de winkelkeuken tot drie dagen en niet langer te bewaren om teleurstellingen over de kwaliteit te verkomen.
Onze kant en klaar produkten vanuit de winkelkeuken hebben ook maar een beperkte houdbaarheid omdat hier geen toevoegingen in zitten waardoor de houdbaarheid "eerlijk" blijft.
Wij vragen U dan ook aan onze adviesdatums op de verpakkingen aan te houden.

Allergenen.
In onze winkel ligt een allergenenstrook die correspondeerd met de kleine nummertjes op onze etiketten.
Zo kunt u teruglezen welke allergenen in onze produkten zitten. Ook zijn deze te herkennen aan de dikgedrukte teksten bij ingredienten. 

Brood.
Al ons brood voor de lunch en de bolletjes voor de verkoop worden gemaakt met het biologisch meel van de Commandeursmolen in Mechelen. We bakken altijd maar een beperkt aantal kilo,s 
om iedere dag de versheid te kunnen garanderen. dus hier geld ook "op is op" 

a la minute bereidingen
Sommige producten maken we ter plekke klaar in onze winkelkeuken
We willen het geduld van onze klanten niet teveel op de proef stellen.
Mocht het toch iets langer duren, vragen we om begrip 

 Zoutsoorten.
We zijn op zoek gegaan naar “gezonde zoutsoorten’ al onze gerechten worden bereid met een natuurzout met veel mineralen uit  de bergkern van de Alpenstreek. 
Deze zoutklompen worden voor ons geschaafd op een typische oude alm in Tirol. ( wehebben een voorbeeld zoutklomp in de winkel)

Zonnebloempitolie 
We  hebben een eigen geperste zonnebloemolie uit de Alpenstreek. Deze is koud geperst en speciaal voor ons maar 1 keer gefilterd. In al onze produkten verwerken wij deze zonnenpitbloemolie 
en U kunt bij ons flesjes hiervan kopen.

Versheid is van groot belang. 
Dat heeft ook invloed op de houdbaarheid.
Daarom adviseren we om bestellingen voor verse maaltijd producten vanuit de winkelkeuken (een dag) vooraf door te geven, om teleurstellingen te voorkomen.
Zo bent u er zeker van dat uw gewenste produkten niet “uit” zijn.(op)

Lunchbestellingen en borrelplankjes.
Lunchbestellingen dienen de dag zelf voor 10.00 uur te zijn doorgegeven.
Borrelplankjes dienen voor 16.00 uur te zijn doorgegeven en voor 17.30 opgehaald te zijn. 

 


Online bestellen

Weetjes